Skip til hoved indholdet
Økologisk køkken

Det økologiske Fælleskøkken

I Børnehusene Kokkedals Økologiske Fælleskøkken tilberedes maden fra bunden af friske, økologiske råvarer, som vi får leveret dagligt.
Fælleskøkkenets personale samarbejder med det pædagogiske personale om at rammesætte måltiderne, så alle børnene får mod på og lyst til at spise sundt og varieret.
Fælleskøkkenet har Fødevarestyrelsens guldmærke i økologi.

Det Økologiske Fælleskøkken lægger vægt på:
• at producere varieret, sund og velsmagende mad
• at anvende årstidens friske råvarer af høj kvalitet
• økologi og bæredygtighed
• at give børnene gode oplevelser med mad i Det grønne værksted
• at bidrage til at give børnene sunde kostvaner
• en nytænkende og eksperimenterende tilgang til køkkendriften.

Vi er meget optagede af, at den mad vi laver, når ud til børnene og de unge. Det nytter ikke noget, at vi producerer varieret, sund og velsmagende mad, hvis vi ikke har føling med, hvordan vores modtagere har det med maden. Derfor arbejder vi også med, hvordan vi kan gøre børnene og de unge mere nysgerrige på at smage maden. Det handler i høj grad om, hvordan de voksne rammesætter måltiderne.”
Camilla Lindhardt Rasmussen, køkkenleder.

Det Økologiske Fælleskøkken følger Danskernes Institutionskost under Fødevarestyrelsen og tager afsæt i Fredensborg Kommunes måltidspolitik.

Takst 
Taksten for maden er 568 kr. om måneden for de 0-6-årige børn. Reglerne for søskendetilskud og fripladstilskud gælder også for madordningen.