Fakta om Fælleskøkkenet

• Det Økologiske Fælleskøkken producerer hver dag mad til 400 børn i vuggestue og børnehave og til 250 skolebørn i fritidshjem og klub.
• Vi producerer hver dag formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad til vuggestuerne og børnehaverne samt et eftermiddagsmåltid til fritidshjemmet og klubben.
• Vores chauffør kører 3 gange dagligt ud med mad til husene i Børnehusene Kokkedal.
• Vi får dagligt leveret økologisk frugt og grønt samt øvrige råvarer.
• Vi har en økologiprocent på 96,4.
• Fælleskøkkenet modtog i 2013 Fødevarestyrelsens guldmærke i økologi.
• Fælleskøkkenet har fokus på madspild og bæredygtighed.
 

Retningslinjer for kost og måltider

  • Stort set al den mad, vi serverer for børnene, er lavet fra bunden af økologiske råvarer.
  • Al brød er tilsat groft mel, kerner og/eller havregryn, så vi sikrer børnenes fiberindtag.
  • Alle måltider indeholder frugt eller grønt.
  • Sukker bliver brugt - men kun som krydderi.
  • Børnene får ikke kage, slik eller is i institutionen.
  • Vi tager hensyn til børn, der har brug for specialkost, fx på grund af allergi eller religion.
  • Vi anvender halalslagtet kød til de børn og familier, der ønsker dette.

 

Acceptér cookies

Denne hjemmeside gør brug af cookies. Vi bruger cookes til at lære, hvordan hjemmesiden bliver anvendt, så vi kan forbedre brugervenligheden.

Når du har accepteret cookies, kan du altid fjerne dem igen ved at slette dem i din browser.