Skip til hoved indholdet

Fakta om Fælleskøkkenet

• Det Økologiske Fælleskøkken producerer hver dag mad til ca. 400 børn i vuggestue og børnehave.
• Vi producerer hver dag formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad til alle vuggestuerne og børnehaverne.
• Vores chauffør kører 3 gange dagligt ud med mad til husene i Børnehusene Kokkedal.
• Vi får dagligt leveret økologisk frugt og grønt samt øvrige råvarer.
• Vi har en økologiprocent på 96,4.
• Fælleskøkkenet har Fødevarestyrelsens guldmærke i økologi.
• Fælleskøkkenet har fokus på madspild og bæredygtighed.
 

Retningslinjer for kost og måltider

  • Stort set al den mad, vi serverer for børnene, er lavet fra bunden af økologiske råvarer.
  • Al brød er tilsat groft mel, kerner og/eller havregryn, så vi sikrer børnenes fiberindtag.
  • Alle måltider indeholder frugt eller grønt.
  • Sukker bliver brugt - men kun som krydderi.
  • Børnene får ikke kage, slik eller is i institutionen.
  • Vi tager hensyn til børn, der har brug for specialkost, fx på grund af allergi eller religion.
  • Vi anvender halalslagtet kød til de børn og familier, der ønsker dette.