Skip til hoved indholdet

Dagens start og afrunding

 

En god start på dagen 
Det betyder meget, at vi som voksne hjælper barnet med at få en god start på dagen.
Som forælder er det vigtigt, at du altid husker at sige farvel til dit barn, før du går. 
Vi vil altid gerne hjælpe med at sige farvel og vinke. Når der ikke endnu ikke er kommet en voksen fra dit barns gruppe, vil de andre voksne altid gerne hjælpe.

I skal være i institutionen senest kl. 9.30. Her går vi i gang med formiddagens planlagte fordybelsesaktiviteter, hvor vi gerne vil have alle børn med fra starten og holde vores fokus på børnene. 
Hvis I en dag har brug for at komme senere, skal du give besked på forhånd, så vi kan lave en særlig aftale.

I Blomsterengen er der samling fra kl. 9.15 til kl. 9.45, og derfør har vi et ønske om, at alle børn er kommet og har sagt farvel til sine forældre før, eller evt. lige efter, dette tidsrum.

Af hensyn til planlægningen af aktiviteterne har vi brug for, at du giver os, når dit barn ikke kommer på grund af sygdom eller fridage. Under menupunktet om Famly kan du læse om, hvordan du kan give os beskeder digitalt.

En god afrunding
Afrundingen på dagen i institutionen bliver bedst, hvis I ikke har alt for travlt med at komme ud af døren. 
Måske er barnet ikke altid parat til at gå, lige når du kommer.

Husk altid at sige hej til dit barn, før du evt. går i snak med personalet. Fortæl derefter barnet, at du lige skal snakke med en af de voksne, før I går.
På den måde oplever barnet at blive set og være forberedt på ikke at have din fulde opmærksomhed.
Personalet har ikke altid mulighed for at snakke, inden I skal gå, men du kan altid gøre opmærksom på, at der er noget du gerne vil tale om, og så kan personalet fortælle dig, hvornår I kan snakke sammen.

Det er det dig som voksen, der skal bestemme, hvornår I skal gå.
Hvis I en dag har travlt, fordi I skal nå noget, så fortæl barnet det allerede fra morgenstunden og følg op, når du kommer for at hente barnet: "Husk at i dag skal vi afsted med det samme, fordi..."

Husk altid at sige farvel til en af de voksne, så vi ved, at I er gået, og lær gerne dit barn at sige farvel!